Dagboek

Dagboek Update 30-08-2012

Deze keer valt in ons dagboek weer te vermelden dat we vele aanvragen krijgen om (knaag)dieren en katten op te vangen. Het is duidelijk weer vakantie en men doet doodleuk z’n huisdier weg. Maar we zitten overvol met dieren en hebben een opnamestop.

Met onze geit Jimmy gaat het nog steeds niet goed. De antiobiotica is de eerste keer niet goed aangeslagen maar we houden vol en hopelijk komt het toch nog goed met hem.

Verder nieuws over Ritze, hij deelt de weide met zijn vrienden maar omdat Ritze een langzame eter is (en een genieter), eten Zazou en Nadrus alles heel vlug op. Ritze is trouwens wel mooi opgeknapt, zijn zomer-exceem is heel vlug goed gekomen.

Op de Roetscherweg heeft iemand blijkbaar gedacht dat de ponys warm eten moeten hebben en heeft men macaroni met tomatensaus neergegooid. Dit had als gevolg dat de ponys kolieken kregen en wij eindigden met een hoge dierenartsrekening. Mocht iemand dit opmerken, gelieve de mensen hierop aan te spreken want onze dieren kunnen hieraan komen te overlijden.

Onze Juul was bij de tandarts, alle vier zijn tanden zijn nu afgesneden, hij had zelfs pijn bij het eten.

Verder vond iemand het weer nodig om weer een haan over het hek te gooien. Hij is erg schuw maar wel mooi.
De nieuwe konijntjes zijn inmiddels allebei gecastreerd en hebben sinds twee dagen een nieuw tehuis, daar zijn we enorm blij mee. Want daar doen we het nou voor!
Op hun nieuwe adres bevinden zich al twee konijntjes, die wij daar twee jaar eerder hebben geplaatst. En ook met die gaat het nog steeds goed.

Lala, ons andere konijntje, blijkt een tumor te hebben. Het zal niet lang meer duren amar ze krijgt de beste verzorging bij ons, zolang ze nog plezier in haar leventje heeft.

Boris heeft een beginnende long ontsteking en is in behandeling bij onze dierenarts. We vertrouwen erop dat het goed komt met onze kleine pony.

De katjes Tillo en Minous hebben heel veel problemen met de omschakeling van het weer. Dan weer bloedhete zon, dan weer regenbuien. Niet goed voor ze.
Barchen wordt komende woensdag aan z’n tanden geopereerd.

En nu vragen wij u om hulp en wel om het volgende:

In onze regio is het enorm moeilijk om goed weiland met een open stal op een goedkope manier te verkrijgen.
Maar wij hebben met spoed een ander weiland nodig omdat we met een ander weiland gaan stoppen vanwege de opzettelijke vernielingen. Waarschijnlijk is ook één van onze andere weides binnenkort verkocht, dus dan moeten onze dieren daar ook weg. Kunt u ons hiermee helpen? We zouden dat enorm op prijs stellen en onze dieren ook!!!

Telefoon Petra Smits 06-43.255.417 Dank u wel!

Inbraak in ons stichting bus: De flexIemand vond het ook nodig om in onze stichting-bus in te breken en daaruit enkele gereedschappen mee te nemen, zoals de betonschaar die we regelmatig nodig hebben werden gestolen.

Verder kunnen wij altijd gebruikte krabpalen gebruiken, mits ze in goede staat zijn, een vangstok kunnen we ook gebruiken alsmede een vangnet en een dwangkooi.

We hebben ook nog goed nieuws, want we hebben weer nieuwe vrijwilligers erbij. We begroeten in ons team Carlo, Monique en Melanie. Hartstikke leuk dat jullie erbij zijn en veel succes met jullie werkzaamheden!

Voor ons vergaderingen mogen wij de kantine van TC Westernstabel in Brunssum gebruiken. Daar zijn we ook heel blij mee.

En we zijn enorm blij met de sponsering door Mevr. Wermuth.

Iedereen bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Met vriendelijke groeten,
De familie Smits en alle vrijwilligers

_______________________________________________________________

DAGBOEK Update 26-07-2012

Deze keer is het een zware taak om het dagboek te schrijven.

Er hebben weer vele gebeurtenissen plaatsgevonden en we willen graag met name één bepaald geval in dit dagboek vermelden.

Het toont weer dat wij als mensen beter aan de toekomst van onze vrienden moeten denken en wij meer in de gaten moeten houden of mensen (en hun dieren) hulp nodig hebben maar we moeten die hulp ook daadwerkelijk bieden.

Door het stagelopen vorig jaar van onze dochter Samira hebben wij mensen ontmoet en die bleken uiteindelijk met spoed in het ziekenhuis te moeten worden opgenomen, zodat vijf super lieve honden daardoor het risico liepen dat ze in het asiel zouden belanden en hun toekomst onzeker zou worden.
Daarom hebben wij onze vrienden en onze vrijwilligers gevraagd om deze mevrouw en deze dieren te helpen. En dit resulteerde erin dat Pascal twee weken lang iedere dag van Schinveld naar Heerlen fietste om de nachten bij de dieren door te brengen. De hondenuitlaatservice nam het overdag over en nam de dieren mee op hun uitlaat-ronde.

De mevrouw knapte weer op en kwam uit het ziekenhuis terug bij haar dieren. Dat was vorig jaar.
Drie weken geleden merkten wij dat de mevrouw plotsklaps is overleden en dat zij pas na vier dagen, omringd door haar honden, werd aangetroffen. Ze kreeg eenmaal per week hulp en deze hulp benaderde ons of wij konden helpen met het helpen van de vijf honden aan een goed tehuis. De dieren werden in eerste instantie naar het asiel gebracht, in onze wetenschap dat zij niet alleen hun baasje hadden verloren maar dat hun toekomst ook onzeker was, want hoe lang zouden zij in het asiel verblijven, voordat een nieuwe familie zich meldde?

Daarom, lieve mensen, willen we u verzoeken erover na te denken wat er met uw dieren gebeurt, als u iets overkomt of nog erger, plotsklaps wegvalt. Sommige stichtingen hebben pleeggezinnen die bij dergelijke noodgevallen een hond kunnen opnemen; u kunt ook met familieleden of vrienden afspreken dat zij het dier overnemen. Maar regel iets voor hun, nu het nog kan. Stel uw vrienden en familie ervan op de hoogte, wat uw wensen zijn. Dat is niet zo’n gek idee. Tegenwoordig kun je alles vastleggen in een testament en dan is alles, ook voor uw dier(en), goed geregeld.


Wij moesten ook de beslissing nemen om Vanessa te laten gaan. Zij verloor haar strijd tegen die rot-ziekte en alle vrijwilligers hebben op hun eigen liefdevolle manier afscheid van haar genomen. We missen haar nog elke dag.

We kregen nog een oproep van een project voor Begeleid Wonen: er moest een konijntje met spoed weg want verschillende mensen trapten het.
Wim bracht het meisjes-konijntje naar ons huis en ik dacht eerst dat het een dikke muis was, maar het bleek dat haar hoofdje totaal niet bij haar lichaampje paste. De dierenarts heeft haar nagekeken en het gaat nu beter met haar.

We hielpen nog onze buren, die hadden konijnen die werden lastig gevallen door de honden van de familie. Dit leverde nogal veel stress op, begrijpelijk, en inmiddels zijn twee konijnen gecastreerd en één konijn loopt bij de dierenarts voor controle op z’n tanden, want die groeien verkeerd en dat levert problemen op bij het eten.


De heer Fritz is ernstig ziek en ligt in het ziekenhuis. Dierenstichting HOPE was gevraagd om zijn vijf gansen op te nemen. Dus nu hebben Suesie en Max nieuwe vrienden. Het mannetje bleek al niet in orde. Hij liep slecht en kreeg iets tegen de wormen. Met zijn O-beentjes zwemt hij echter als een vis, dus we gaan ervan uit dat het wel goed komt met hem.

Verder heeft Boris een afgebroken melktandje die was gaan ontsteken. Hij is al geopereerd, we waren net op tijd, anders was het gaan ontsteken.

Het rare weer is niet goed voor mensen maar ook niet voor onze dieren. De dierenarts komt dus vaak langs voor een extra controle van Hansi, Zazou en Rietzke.

In een weide tussen de mais werden 5 kittens (gedumpt, waarschijnlijk) gesignaleerd. Samira, Latoja en Veronique hebben er drie te pakken gekregen, naar de laatste twee wordt nog gezocht.


De valk werd aangeleverd in een wasmand door een vriendin die de bus naar Heerlen pakte. Ze hoorde namelijk een klap tegen het raam van haar flat en toen ze ging zoeken, trof ze deze versufte valk aan. Ze belde links en rechts maar niemand had tijd om de valk te komen halen. Dus hup, in de wasmand ermee en naar Dierenstichting HOPE. De valk ging uiteindelijk naar het natuurcentrum in België. We zijn er deze week nog even langs geweest. Hij blijkt z’n vleugel te hebben gebroken, die is gespalkt en men heeft goede hoop dat hij uiteindelijk de natuur weer in kan.

Verder begroeten wij graag onze nieuwe vrijwilligers Melanie en Carlo, welkom bij HOPE!

En hartelijke dank aan Milau dat zij hun ouders om hulp vraagt voor Dierenstichting HOPE. Goede vrijwilligers zijn altijd van harte welkom.

Wij begroeten de firma Maudie voor hun fantastische inzet en hun grote dierenliefde.

Bedankt aan alle vrijwilligers!

En we hebben nog uw hulp nodig want we zoeken nog namen voor 4 jonge cavia’s, voor 3 mannetjes-konijnen en voor 3 meisjes- konijnen en dan nog voor 4 meisjes-ganzen meisjes en 1 mannetjes-gans.

tot de volgende keer

_______________________________________________________________

Dagboek Update 20-06-2012

De 50% Aktie was weer een groot succes en we hebben daardoor weer een leuk bedrag voor onze dieren kunnen ophalen. we bedanken graag Diana Spaans die dit alles geregeld heeft maar vooral ook onze donateurs, die -letterlijk- een aardige duit in het zakje deden. Ook zijn we heel blij dat de andere stichtingen ook veel donaties binnenkregen.

Op dit moment wachten we nog op de levering van de nieuwe weide-palen, die Stichting Dierenlot ons geschonken heeft. Binnenkort wordt dankzij een andere sponsor het weiland op de Sourethweg verder afgewerkt en dit gaat ook gebeuren met een ander weiland.

Het is heel moeilijk om in onze omgeving een weiland te huren en als de eigenaren van de weilanden horen dat er plek moet komen voor paarden, dan wordt er al heel snel “nee” geantwoord. We hopen dus op goed nieuws van de Gemeente Landgraaf, met wie we in gesprek zijn over een groot weiland. Duimt u mee met ons?

Wij zijn blij daat wij voor korte termijn een weiland mogen gebruiken, waar sinds 2 weken Boris en Snoepy staan. Het is zo groot dat deze twee te veel ruimte hebben, zelfs, maar we kunnen Hansi er niet bij zetten omdat er te veel gras aanwezig is in deze weiden en dat is niet goed voor zijn verdere behandeling die eindelijk – na zeer lange tijd – vruchten begint af te werpen. Graag willen we Karina ook bedanken voor haar bemiddeling bij het verkrijgen van deze weide.

Wij bedanken ook de familie Quadflieg voor het bemiddelen voor de trailer, waarover wij inmiddels de beschikking hebben. Een stichting met zulke grote dieren als de onze, kan eigenlijk niet zonder een eigen trailer.

Wij zijn ook blij dat wij twee nieuwe vrijwilligers in ons midden mogen begroeten, binnenkort hoort u daar meer over.

Wij wensen Anjo en Rilly een goede toekomst toe, want zij moeten stoppen met hun vrijwilligerswerk bij de stichting maar ze blijven wel in de buurt van de dieren.

Nu het nieuws over de dieren zelf.

Zazou was bijna van ons heengegaan, de dierenarts moest meerdere keren langskomen maar ze is nu toch weer aan de beterende hand.

Verder heeft ons nieuwe paard tweemaal met spoed bezoek gehad van de dierenarts omdat hij ook opeens niet in orde was.

Vanessa heeft vorige week nog een spuitje gekregen en ook met haar gaat het weer beter.

Onze stichtingskatten Minous en Tillo kregen een tweede anti-biotica-spuit en zij doen het weer prima.

We hoopten dat we de dierenarts even niet hoefden te bellen maar vervolgens ging het weer mis met onze gans, Max. Hij kreeg een week lang medicijnen en nou is hij ook weer wat opgeknapt.

Zoals u weet, hebben wij al eens een dierenarts-behandeling gehad voor ons varkentje Hercules. Zijn koorts kwam echter terug en hij wou niet eten of drinken. Ook kon hij niet poepen of plassen. Alle behandelingen brachten verder geen soulaas en uiteindelijk is Hercules afgelopen zondag ingeslapen. Er was niets meer aan te doen.

tot de volgende keer !

Wim, Petra en Samira Smits.

_______________________________________________________________

Maandag 21 mei 2012

Er zijn drie weken voorbij sinds het vorige dagboek en er is weer veel gebeurd.

Dit jaar is voor de stichting een jaar vol ziekte bij de dieren en een jaar van veelvuldig afscheid nemen van onze lievelingen.

Zo moesten wij afscheid nemen van ons oudste konijntje Teddy.
Het verlaten konijntje dat al zo vaak de dierenarts had bezocht, moest ook ingeslapen worden.
Twee dieren op één dag die gingen hemelen, dat hakte er bij ons flink in.

Vanessa kreeg een vitamine-spuit. Nu gaat het weer even goed maar wij weten niet hoe lang.

Onze geit Blacky heeft haar gevecht verloren. We besloten te stoppen met de behandelingen, want die hebben haar niet geholpen. Vermoedelijk was er meer aan de hand, maar we hebben er nu vrede mee. We hebben echt alles gedaan dat in ons vermogen lag.
We lopen nu te dubben of we een goed tehuis zoeken voor gecastreerde bok Jimmy of een nieuwe vriendin voor hem, van middelbare leeftijd. We houden u hiervan op de hoogte.

Onze tamme huiskatten worden altijd 1x per jaar ingeënt maar met de wilde katten is dat stukken lastiger. De drie katten Minous, Kimba en Tillo zijn erg ziek geworden (niesziek) en het gaat nu wel beter maar ze hebben nog even onze (extra) zorg nodig.

Onze oudste pony Hansi gaat het ook iets beter doen, de wond is bijna dicht. Wij hopen dat het na bijna 6 maanden uiteindelijk goed gaat komen.

Met Ritske, het nieuwe paard, gaat het weer iets beter na de antibiotikakuur en met de achterhand (artrose) en zijn Exceem is het beter na de behandeling.

Zoals jullie weten, hebben wij nog 4 cavia’s over van die gedumpte diertjes. Zij worden ietjes tammer, kunnen we wel zeggen. Ze roepen ons als ze ons horen omdat ze voer willen en verstoppen zich al stukken minder.
We zijn nog bezig om een buitenhok te maken voor de 4 cavia’s en de 3 konijntjes.

Sinds zaterdag heeft Zazou problemen met haar gezondheid. Iedere dag is de dierenarts bij haar. Wij hopen dat alles goed komt, zij is pas 7 jaar oud. Maar we weten inmiddels door het overlijden van pony Pedro op te jonge leeftijd, dat we overal rekening mee moeten houden.

Wij hebben ook goede nieuws, gelukkig, voor u.

De sponsoring van Dierenlot voor de weide-palen is binnen en wij hebben nu 2 verschillende palen gekocht om te kijken welke beter zijn voor de slopers op de wei. En dan worden de beste aangeschaft, voor de dieren.
Dank aan Dierenlot, dus!

In juli beginnen wij met een andere wei op de Koosterstraat voor Jimmy en voor eventueel de 2 zwijntjes Juul en Hercules, die bij Mary en Herman kunnen staan. Dank aan landbouwbeheer hiervoor! Dan kunnen we het grasveld met de stal gebruiken, alleen nog een omheining maken en dan kan Juul daar gaan wonen. Hij mist wat aandacht en denkt nog altijd een hond of ander dier te zijn, maar geen zwijntje en wij hopen ook dat Hercules tammer wordt.

In de vakantie van de voorzitter Wim wordt de bus compleet gerepareerd. De motorsteun moest nog vervangen worden en zonder het Noodfonds van Dierenlot was ons dit niet zo vlug gelukt. En zonder bus is onze stichting nergens, dat zult u wel begrijpen.

En we hebben nog meer goed nieuws: we mogen weer meedoen aan de 50% Aktie van http://www.samenwerkende-dierenclubs.nl en dat betekent dat elke euro die u doneert aan dierenstichting HOPE tot en met 10 juni 2012, door een anonieme sponsor met 50% wordt verhoogd. 10 euro wordt 15 euro, 50 euro zelfs 75 euro en op die manier kunnen wij onze kas weer fijn vullen voor de komende dierenvoer-rekeningen. Helpt u onze dieren ook met een donatie? Elke euro is meegenomen.

Wij bedanken allen die onze dieren ondersteunen en ook de vrijwilligers voor hun inzet.

Het team van Dierenstichting HOPE

_______________________________________________________________

Dagboek
Van 18 tot en met 30 april 2012

Naar alle slechte dagen hebben we u, onze donateurs en sponsors, nu eens iets leuks te melden.

Pebbels, de stichtingshond, is geadopteerd door lieve mensen bij Valkenburg.
Pebbels heeft een paradijsje gevonden en de harten van de nieuwe familie gewonnen. Bij ons bezoek lag Pebbels languit gestrekt onder de keukentafel. zij moet alleen nog leren dat zij niet met de 300 koeien (!) kan spelen en niet met de katjes.
Pebbels heeft zo veel ruimte om te lopen dat zij na één dag al spierpijn had van al het lopen en kijken hoe groot haar nieuwe huis is. Wij vermoeden dat zij telkens weer denkt: wat een grote tuin!

Fluffy heeft ook een klein paradijs gevonden bij Joyces schoonmoeder, zij wordt volgende week nog ingeënt. Binnenkort krijgen we de foto’s van haar nieuwe huis toegestuurd.

Tom, onze dierenarts maakt zich samen met ons zorgen om Blacky, de geit en Hasi, de oudste pony van de stichting, alsmede onze priv;e pony Amigo. We moeten ze alle drie verder behandelen en afwachten hoe de medicatie bij hen aanslaat.

Davy en Aline waren voor de inenting van de konijntjes langs gekomen, omdat we bang waren dat de rit naar de praktijk te zwaar zou zijn voor ons oudste konijntje.

Op deze dag hadden we ook bezoek van een Amsterdamse sponsor en een Haagse vriendin, die meteen een caviaatje meenam voor een goed tehuis bij een gecastreerde beer.
Het was een fijne en superleuke dag samen met de dieren en twee mede-dierenvrienden, want er was voldoende gespreksstof.
Frans van Collie in Nood kwam ook nog langs, dus de tijd vloog voorbij.

De stichting uit Amsterdam gaat proberen ons te helpen met het plaatsen van Kiko en Knoertje; wij hopen daat dit gaat lukken, bij Daphne in het Beloofde Varkensland, want dat schijnt een paradijs voor varkens te zijn. Duimen draaien, dus dat we positief nieuws krijgen.

Wij bedanken ook Dierenkliniek Wertz voor het puppievoer en ook bedankt stichting Collie in Nood.
Wij bedanken ook Dierenpraktijk de Korenwolf voor het voer en alle spullen, deze hebben wij gedeeld met Collie in Nood.

Van harte bedankt ook, de klant van de Korenwolf die ons alle spullen van zijn overleden hond gegeven heeft en veel sterke met uw verlies.

Wij willen ook graag de Korrenwolf bedanken dat wij hun trailer mochten lenen om het paard Ritzke af te halen, de ondersteuning die we hierbij verkregen van de Korenwolf, verheugde ons enorm.

Het nieuwe paard Ritzke is zateredag bij ons komen wonen. Hij heeft artrose en zomer-exceem. De smid komt binnenkort zijn hoefijzers erafhalen en maandag krijgen we medicijnen voor het exceem.

Ritzke, hartelijk welkom bij de stichting! We zijn heel blij met je!

Nu hebben wij weer een opnamestop in de opvang.

Omdat wij onze financiële middelen goed in de gaten houden, stoppen we nu weer even met het opnemen van dieren. We willen graag onze dieren goed verzorgen en dan zowel op het gebied van huisvestiging, medische verzorging en levenskwaliteit. We nemen liever 10 paarden op die we goed kunnen verzorgen, dan 20 paarden die we maar half zo goed de juiste zorg kunnen bieden.

Wij hopen binnenkort ook foto’s te plaatsen van onze dieren en u weet: als u 7,50 euro naar onze bankrekening 60.50.20.817 van Dierenstichting HOPE doneert, dan krijgt u 3x per jaar onze Nieuwsbrief thuis gestuurd.

EN ATTENTIE: Binnenkort komt weer de 50% actie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

_______________________________________________________________

Dagboek update 16-04-2012

Lieve mensen
Het dagboek valt ons deze keer echt zwaar omdat heel veel dieren ons verlaten hebben.

Dit jaar begon met Appie  en wij vermoeden al dat het dit jaar het jaar van afscheid nemen zou worden van hem. Nadat de winter voorbij was, ging het opeens echt snel achteruit met de gezondheid van Kazmir, de dierenarts heeft alles uit de kast getrokken om hem nog een leven vol plezier te geven en de wil om door te gaan was er ook, maar zijn lichaam was helemaal op.
Dit gebeurt bij de paarden en ponys die lange tijd honger geleden hebben bij hun vorige eigenaren, waardoor de organen in het lichaam zijn aangetast. De levenslust komt wel terug, als ze eenmaal bij onze stichting zijn gearriveerd maar de lichamelijke aantasting en vernieling is niet meer terug te draaien.

Kort daarna op de 5 april heeft onze stichting-hond Blacky ons verlaten. Ze had tumoren in haar mond, die haar uiteindelijk fataal zijn geworden.
Onze privé hond Lucky heeft het zwaar met het verlies van zijn vriendin.

Eén van de achtergelaten konijntjes (waarover wij u al eerder informeerden in het dagboek) was zwanger maar bracht een dood jong op de wereld. De moeder was ook enorm vermagerd toen ze bij ons kwam en op de een of andere manier regelt de natuur dit dan verder. De foto’s zullen we u besparen, die zijn enorm onprettig om te aanschouwen. Het moeder-konijntje had ook een grote wond aan haar achterpoot, die is gehecht door de dierenarts.

Dus binnen 1 week zijn 4 dieren gestorven en hebben we opeens meerdere zieke dieren, die naar de dierenarts moesten.

Vanessa, de merrie met kanker in haar mond, gaat achteruit met haar gezondheid. De dierenarts komt steeds vaker speciaal voor haar langs.

Hansi, ons oudste pony, gaat het ook niet zo goed, de wond op zijn achterhand is wederom open. Het is een lastige plaats om te behandelen en zijn immuunsysteem gaat ook achteruit. De dierenarts kwam vrijdag weer langs, we blijven voor hem duimen.

Medewerker Ronald heeft Blacky de geit gevangen en vastgesteld dat haar melkorganen weer op gezwollen zijn, zodat ze direct naar de dierenarts kon. Elke ochtend en avond krijgt ze een lange behandeling om te zorgen dat ze beter wordt. Hopelijk geneest dit maar als het niet overgaat, moet zij geopereerd worden.

Pebbels de hond van de stichting is inmiddels naar haar nieuwe baasje gebracht, waar ze heel veel vrijheid en liefde krijgt van enorm aardige mensen. Dit gunnen wij Pebbles van harte. Volgende week gaan we haar bezoeken en hoort u van ons, hoe het verliep. Bedankt, Dierenarts Tom, voor de bemiddeling!!

Minous, het katje van de stichting, heeft een chronissche infectie. de 2 spuitjes die zij daarop gekregen heeft, hebben een super resultaat gehad want ze speelt weer zonder in ademnood te raken.

Zaterdag 14 april waren de Dierenabmulancew dagen van Dierenlot. Het was een leerrijke dag, waarbij wij vele andere kleinschalige stichtingen ontmoetten en veel leerden.
Frans van Collie in Nood was er ook en Wim en Samira hadden een fijne dag, waarvoor wij met name Olga Honing en haar collega’s van harte willen bedanken, want werkelijk alles werd uit de kast getrokken voor de deelnemende stichtingen: de dierenambulances werden door monteurs gecontroleerd, onze eigen bus had een water-lekkage (merkten we toen we naar Utrecht reden) en ook daar werd naar gekeken; het eten was gratis en er werd zeer veel duidelijke informatie gegeven over fondsenwerven, samenwerken, Dierenlot, het houden en vervoeren van wilde dieren en ga zo maar door.

tot de volgende keer!
Wim, Petra en Samira Smits.

_______________________________________________________________

Dagboek update 28-03-2012

In de afgelopen weken is er heel veel gebeurd.
Alle paardjes hebben een gebitsreiniging gekregen van de dierenarst van Korenwolf, daardoor is duidelijk geworden dat de tumor in de mond van Vanessa zeer regelmatige controle nodig heeft om te kijken of hij niet groeit.

Kazmir, ons volgende zorgenpaardje, wordt ondanks vitaminspuiten en extra voer steeds magerder. Zoals jullie weten, heeft Kazmir ook kanker en deze week heeft de dierenarts hem spierversterker ingespoten. Als Kazmir nog verder achteruit gaat en hij geen plezier meer heeft in het leven, moeten wij hem helpen met het verlaten van deze wereld. Geen makkelijke taak.

Onze buren hebben een hond opgenomen, ze heet Pebbels, een meisje en ze is inmiddels gesteriliseerd, gechipt, ingeënt en heeft een wormenkuur gekregen. Wij zoeken voor haar een nieuw definitief thuis. Na bijna 3 weken in het gastgezin is Pebbels goed bijgekomen en aanstaande vrijdag de 30e maart moet Pebbels nog eens onderzocht worden en de laatste enting van dit jaar krijgen.

Wij willen graag onze hartelijke dank uitspreken voor de mooie hokjes voor de 4 cavia’s, het is handwerk van Cil, onze buurvrouw, en we zijn enorm blij met het resultaat (de cavia’s ook, want zij mogen erin wonen).

Ook willen wij graag onze dank uitspreken over onze buurman die ons computerprintplaten gegeven heeft om te verkopen; de opbrengst hiervan is bestemd voor de mestafvoer en één groot pak hooi.

Vorige week werden 5 konijntjes bij onze schoonvader afgegeven. Omdat wij de de nieuwe dieren in quarantaine wilden zetten, moesten ze apart gezet worden. Dus timmerde Rinus heel vlug een nieuw hok voor de 5 konijntjes. Rinus, hartelijk dank hiervoor!!
De volgende dag zijn we direct naar de dierenarts gegaan met de 5 nieuwe diertjes om ze te laten nakijken, het geslacht te bepalen en in te enten. Alle mannetjes worden -met spoed- gecastreerd, er zijn al veel te veel konijnen.

Graag willen wij nogmaals Dierenlot bedanken: na een vrij lange wachttijd van het laatste auto-onderdeel, is de stichting-bus inmiddels bijna helemaal klaar. We gaan ervan uit dat we op 14 maart aanstaande naar Utrecht zullen rijden voor de Ambulance-dag van Dierenlot, dan kan Dierenlot meteen zien wat er gebeurt met de uitkeringen uit hun noodfonds.

Zonder de bus kunnen wij als stichting niet bestaan, dus écht enorm bedankt, Dierenlot!

Ook bedankt meneer Meijers voor alle hulp, nu alleen nog de traktor.

Wij bedanken ook graag Teya en Frans van stichting Collie in Nood voor het kattenvoer en de puppiebrokken voor Pebbels, ze raakt steeds beter op gewicht.

Na de lange winter kon de boer de mest afhalen op de Kloosterstraat en de Roetscherweg.

De katten Roeje en Mizzie zijn onderzocht bij onze dierenarst Davy Wertz met het resultaat dat Roeje op zijn rechter oog in de lens kristallen heeft. Dit betekent dat hij misschien blind wordt, ooit (suikerziekte is uitgesloten).
En Mizzie heeft een ziekte aan haar tanden. ze is inmiddels geopereerd en herstelt goed van de operatie.

Wij zijn ook blij met het feit dat we van Jos van Loo de winterwei mochten gebruiken; helaas moesten de paarden er vandaag weer af en overgezet worden naar een andere weide.

Dit was het nieuws weer van de afgelopende weken. Heel erg bedankt voor de aardige reacties, de extra euro’s die zijn gedoneerd en tot de volgende keer!

Wim, Petra en Samira Smits.

_______________________________________________________________

Dagboek van 13.02 tot 4.3.2012

Wij bedanken graag voor de 3 leveringen van houtsnippers op de weiden Laura, Kloosterstraat en op de Roetscherweg. Met veel ondersteuning van onze helpers hebben wij alles verwerkt en in een vlot tempo, ook nog.

Bedankt ook voor de sponsering van het in orde maken van de pony-hoefjes van Boris en Hansi.

Op 15 februari was het een hektische dag voor de geit Blacky. Wij moesten naar dierenarts Davy Wertz om een echo te laten uitvoeren en omdat de stichtingsbus kapot was, moest ze in onze privé auto achterin zitten. Zij vond dit echt komisch, vermoeden wij, maar het nieuwe uitzicht kwam bij haar erg interessant over. De echo was nodig voor de verdere behandeling van Blacky, na de behandeling waarbij veel viezigheid uit haar baarmoeder verwijderd werd, gaat het stukken beter met haar.

Jimmy de geit is door onze dierenarts gecastreerd, zodat hij rustiger werd.

Op de 16e februari was het een leuke dag, want wij hadden bezoek van Olga Honing van Stichting Dierenlot en wij bedanken heel graag hun noodfonds omdat zij aanboden de garage-rekening van onze stichtingsbus te betalen. De garage is al voor 2/3 klaar met de reparaties en we konden al heel vlug weer oud ijzer ermee ophalen en de watertonnen bijvullen.

Er moet nog een motorsteun vervangen worden maar dit onderdeel is nog in bestelling en dit wordt zo gauw mogelijk in orde gemaakt door de garage.
Op de 18e februari hebben alle paarden hun inenting gekregen en Snoepy z’n tanden zijn bijgewerkt, dat was weer dringend nodig. Hij was vorig jaar nog gedaan maar ook nu was er weer voldoende werk voor de paardentandarts.

De Carnavalsdagen zijn voorbij gevlogen en enkele vrijwilligers van de stichting hebben het voorstel gedaan volgend jaar carnaval mee te vieren (zonder dieren, natuurlijk) maar misschien met namaak-dieren.

De 23e februari kon de hoefsmid niet komen omdat ook zijn bus kapot is.

Op de 24e februari hebben wij 2 kratten vol met zieke cavia’s in ontvangst genomen. In het belang van de dieren zijn we er maar direct mee naar de dierenarts gegaan. We weten van wie de dieren afkomstig zijn maar kunnen weinig bewijzen. De toestand van de cavia’s was om te huilen, veel inteelt, zwanger terwijl er al te veel cavia’s in de knaagdierenopvangen verblijven.

Het waren 24 dieren: 3 zwangere meisjes en een mama-cavia met één 19 cm grote baby erbij, een 15 cm grote baby, 5 mannetjes die we de volgende dag direct hebben laten castreren.

Aline Wertz heeft 12 dieren overgenomen, waarvan er 3 vermoedelijk zwanger zijn van hun eigen familieleden.
Dierenarts Joyce heeft de mama-cavia met baby en het andere baby en een gecastreerde kleine cavia overgenomen, Marlijn heeft een meisje genomen om bij hun andere dieren te plaatsen, en onze mineralen-man Zef Born heeft de 3 overgebleven meisjes overgenomen, zodat alle diertjes vlug en goed onder dak waren bij goede tehuizen en we ervan verzekerd zijn dat er niet meer mee gefokt wordt.
Bij ons thuis hebben wij snel de opvanghokken uitbraakveilig gemaakt en de 4 jonkies zijn nog bij ons, totdat wij een goed thuis voor ze hebben gevonden.
We vermoeden dat hun levensduur niet erg lang zal zijn vanwege de inteelt die er bij hun heeft plaatsgevonden.
Ook zijn wij enorm blij dat alle dieren in handen zijn gekomen van mensen die absoluut gespecialiseerd zijn in de opvang van dit soort dieren.

Op 25 februari kwam onze hoefsmid met zijn dochter en zijn privé-auto de hoeven kappen van enkele van onze paarden; volgende week komt hij terug om onder andere Snoepy, Kazimir en Nadrus te behandelen.

Onze Nadrus is een sloper. Binnen 3 dagen heeft hij alweer 4 witte palen gesloopt. Het maakt die lummel niets uit dat er stroom op die paaltjes staat, hij blijft ze slopen.
Ik krijg er hartklachten van, maar meneer niet.

Wij bedanken ook de Belastingsdienst ‘s-Hertogenbosch voor de controle van onze boekhouding en de nieuwe goedkeuring van de ANBI status. Daar zijn wij écht enorm blij mee.

Op 27 februari viel het ons op dat ons zwijntje Hercules bij de verzorging rustig sliep en dat hij warm was toen we hem controleerden. Normaal kunnen we dit niet doen want hij is en blijft enorm schuw. De dierenarts kwam langs en op zijn verzoek hielden we Hercules met drie (sterke) mannen vast. De deur moest dichtgehouden worden voor dit enorm sterke zwijn.
Na 3 dagen behandeling en even apart gezet te zijn zodat we in de gaten konden houden of hij goed at en dronk en zijn behoefte gewoon deed, is hij nu weer samen met de anderen en ligt hij met Kiko in het hooi; iets wat hij nog nooit eerder heeft gedaan. Vermoedelik heeft Kiko onlangs Hercules in zijn oor gebeten en wil Kiko het op deze manier goedmaken.

Door Hercules kwamen wij erachter dat wij nog iets moeten verbouwen op de weides. Er was een kip net over het hek gegooid maar hij was tussen een schot/houten schutting gevallen en een buitenwand. We houden er al niet van als mensen op deze manier van hun dieren proberen af te komen maar de dieren worden ook nog eens in levensgevaar gebracht door dit soort acties. De kip is trouwens enorm afhankelijk en loopt graag de hele dag achter mensen aan. En wij houden er wel van om elke dag eieren te rapen.

Op de 29e februari werd Vanessa behandeld aan een oogontsteking. Dat verliep allemaal goed.

Op 3 maart werden de laatste paarden hun tanden bijgewerkt. Hierdoor merkte de dierenarts op dat Vanessa diep achterin haar mond een tumor heeft. We gaan ons best doen om haar zo lang mogelijk te laten genieten van het leven bij Dierenstichting HOPE, dat kunnen we u verzekeren.
We hebben onze vrijwilligers geleerd dat zij zowel bij Kazmir als Vanessa goed in de gaten moeten dat ze geen afwijkend gedrag gaan vertonen (wegkruipen, niet meer eten enzovoort), dus iedereen houdt hen in de gaten.

De kinderen wilden zondag meehelpen, dus Milou en Naomie hielpen met het afzeten van de weides op Klooster. Naomie is nog mee gegaan op visite bij pony Felicia, die het enorm naar haar zin heeft bij haar adoptiefamilie. Zij en Shadow genieten van hun nieuwe leven met de hele familie.
Het regende zo hard dat we geen foto’s konden maken maar we zijn met veel plezier teruggereden naar huis, dat kunnen we u verzekeren.

Heel erg bedankt iedereen voor de aardige reacties op ons dagboek en tot de volgende keer!

Wim, Petra en Samira Smits.

_______________________________________________________________

Update 05-03-2012

De dierenarts heeft bij alle paarden de tanden gedaan.

Bij Vanessa is in het achterste gedeelte van haar mond een tumor vastgesteld.

Kazmir en Vanessa zijn nu de paarden die zorgen baren.

Met Hercules gaat het al veel beter.

De achtergelaten Cavia’s zijn goed terecht gekomen.
Van de vierentwintig (24) zijn er nu nog vier (4) gecastreerde cavia’s over.

_______________________________________________________________

Appie is zaterdag naar de hemel gegaan.
Bedankt aan allen die appie verzorgt en geknuffeld hebben.
Dierenarst Davy en dierenarts Tom, Samira en Wim die altijd voor hem 24 uur per dag klaar stonden. Caroline van Paardenzorg fantastische therapie voor zijn welbevinden

Hoefsmid de Bre voor zijn rustige hoefbehandeling.
De sponsoren die het mogelijk maakten nog een fijn leven te geven.
Jessica die hem uit de hel bevrijde.
Claudia Jetic van Euro pas.de

Bedankt ook voor de hulp in noodgevallen trailer midden in de nacht of de stal bereid stellen aan de hele Fam. Quadvlieg.

Door al deze mensen heeft appie weer geleefd, hij is weer paard geworden… sterk en zoals een paard van nature is… imposant .

Al zijn vrienden zullen hem missen als de leider van de Kloosterstraat.
De mensen die hem van de kloosterstraat kenden en opgepast hebben en fam. van Piet Walter en Antonet.

Wij zullen hem allemaal erg missen.

_______________________________________________________________

Wij begroeten onze nieuwe vrijwilligers

Maria D.
Sabrina
Milou

_______________________________________________________________

Dierenstichting bus is kapot.

Deze hebben wij haastig nodig voor het ophalen van oudijzer (opbrengst voor de dieren) Hooi halen & mest vervoeren.

Dieren naar de weiden verhuizen of ophalen.
Tevens ophalen en thuis brengen van de vrijwilligers.
Etc.

______________________________________________________________

Wij bedanken de vrijwilligen Stan en Mario voor de hulp op woensdag 01.02.2012 voor het afbouwen van oudijzer

En voor het lenen van de bus van klussenbedrijf (3x) voor het inleveren van het oudijzer wat €141,53 heeft opgeleverd.

______________________________________________________________

Nadrus achterpees gekneust.
Nu is het al beter na de behandeling van dierenarst Tom.
Nadrus vergeet altijd dat hij al 20 jaar oud is en draaft en galopeerd als een veulen door de wei.
______________________________________________________________

Bedankt voor de levering van houtsnippers op de kloosterstraat.
______________________________________________________________

Hansi moet op de kleine wei op de achter de Schaufert blijven tot zijn wond genezen is, maar nergens is iets te vinden om zijn jeuk te stillen. Heeft al medicamenten voor de jeuk gekregen.

Op 18.02 worden alle ponys en paardjes ingeënt en Kazmir van voren tot achter onderzochtt omdat hij kanker heeft en nu al rare dingen doet.

Op zondag zijn we op bezoek geweest bij Felicia (Pony)

En bij Emmy (Pony) zij heeft het paradijs gekregen wat zij nodig heeft. Bedankt voor de lieve opname van Emmy.

Zondag morgen heeft Blacky (15 jarige Groendaler hond) een kleine bloeding gehad nu al beter krijgt weer haar doorbloedings tbl.

Alle dieren vinden het “Weer” prima alleen de zwijntjes, katten en de honden niet, de zwijntjes hebben de hele stal kapot gemaakt. Onze kippen hebben geen legplekken meer, deze donderdag komen de mannelijke vrijwilligers opruimen en evt iets nieuws maken.

Tot volgende week.

© dierenstichtinghope 2012
For english click here!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s