Wereld Dierendag!

Wereld Dierendag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie , zoeken

Wereld Dierendag logo

Wereld Dierendag wordt gevierd elk jaar in oktober de 4e. Het begon in Florence , Italië in 1931 op een conventie van ecologen. [1] Op deze dag, dierlijk leven in al zijn vormen wordt gevierd, en speciale evenementen zijn gepland op locaties over de hele wereld. 4 oktober werd oorspronkelijk gekozen voor Wereld Dierendag, omdat het de feestdag van Franciscus van Assisi , een natuurliefhebber en patroonheilige van de dieren en het milieu . Talrijke kerken over de hele wereld zich aan de zondag die het dichtst tot oktober de 4e met een zegen voor de Dieren.

Echter, Wereld Dierendag nu verder gegaan dan dat de viering van een christelijke heilige en wordt vandaag de dag waargenomen door dierenliefhebbers van alle overtuigingen, nationaliteiten en achtergronden. Animal zegeningen worden gehouden in kerken, synagogen , en door onafhankelijke Animal Kapelaans in parken en velden. [2] Animal rescue schuilplaatsen te houden fondsenwervende evenementen en open dagen, wildlife groepen te organiseren informatie-displays, scholen ondernemen dier-gerelateerde projectwerk en individuen en groepen vrienden of collega’s te doneren aan goede doelen dier of te verpanden aan een schuilplaats dier sponsoren.

In Argentinië wordt het gevierd op 29 april als een eerbetoon aan de dood (in 1926) van Dr Lucas Ignacio Albarracín . Albarracín was, samen met Domingo Faustino Sarmiento , een van de oprichters van de Sociedad Argentina Protectora de Animales (Argentijnse Vereniging voor de bescherming van dieren) en de verdediger van de Nationale Wet op de Bescherming van Dieren (nr. 2786). [3] [4 ]

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aatos Beck, Animals, Brunssum, Dieren, DierenstichtingHope, Fotografie, Heerlen, Hoensbroek, Holland, http://dieren-stichtinghope.hyves.nl/, https://twitter.com/#!/DierenStichHope, Hyves, Jaargang 2012 - oktober NIEUWSBRIEF by Aatos Beck, Landgraaf, Limburg, Nieuwsbrief, Parkstad, Personal, Persoonlijk, Photography, Redactie, Sponsors, the Netherlands, Translate, Twitter, Uncategorized, Vertaal en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s